MASTER
Tehnologii Multimedia / Tehnologii, sisteme şi aplicaţii pentru eActivităţi
MASTER
Ingineria Reţelelor Telecomunicaţii / Communications Networks Engineering

Cursurile de licență pregatesc studenti, oferind acestora cunostințe de bază, concepte fundamentale și instrumente necesare în ingineria telecomunicațiilor. O serie de cursuri permit studenților să aprofundeze domenii specifice cum ar fi sisteme integrate de telecomunicații, rețele de comunicații sau multimedia. Studenții în an terminal au posibilitatea de a-și face lucrarea de diplomă în străinăte sau în colaborare cu firme importante din domeniu.

La secția în limba româna, studenții care au terminat anul II în cadrul "Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale", pot opta din anul III să urmeze specializarea Telecomunicații în cadrul Departamentului de Comunicații.
În anul III/IV studenții au posibilitatea de a alege una dintre cele trei specializări:

  • specializarea TST1 - Sisteme Integrate de Telecomunicații
  • specializarea TST2 - Rețele de Comunicații
  • specializarea TST3 - Multimedia

Există posibilitatea de a studia și în limba engleză.

Bine ați venit!

Departamentul de Comunicatii asigura pregatirea studentilor facultatii privind unele aspecte fundamentale ale ingineriei electronice moderne, cu accent pe domeniul telecomunicatiilor, prezentand principiile care stau la baza constructiei echipamentelor de telecomunicatii, pentru  familiarizarea viitorilor ingineri cu operarea acestora, facilitand astfel incadrarea pe piata muncii. Departamentul pregateste studentii in prelucrarea semnalelor deterministe si aleatoare, teoria informatiei, retelele de comunicatii, radiocomunicatii, punandu-se accentul pe proiectare, implementare, si evaluarea performantelor sistemelor de comunicatii esentiale pentru implementarea strategiilor 5G. Un loc special il ocupa tehnologiile multimedia, studentii familiarizandu-se cu domenii ca: aplicatii web interactive, programarea dispozitivelor mobile, realitate augmentata si realitate virtuala, date deschise, principii ale conceptelor de orase inteligente si open-science. Studentii nostri beneficiaza de cele mai moderne echipamente achizitionate din fonduri proprii, guvernamentale, si de la companii private, un exemplu remarcabil fiind cele doua platforme LTE, recent instalate in laboratoarele departamentului. Cursurile sunt disponibile pe Campusul Virtual al universitatii (https://cv.upt.ro). La lucrarile practice se pune accentul pe insusirea si utilizarea unor cunostinte de informatica avansate. Puteti urmari activitatea departamentului si pe pagina de Facebook.

Avizier

Bine ați venit!

25 Octombrie 2020

Galerie foto

25 Octombrie 2020

Istoric

25 Octombrie 2020

Infrastructură

25 Octombrie 2020

Galerie foto